čtvrtek 21. prosince 2023

Kostel Božího těla v Jablunkově

 Včera jsme byli z manželem v Jablunkově protože jezdíme tam dost často,je to rodné město rodičů tak jezdíme kde si přáli spočinout za něma.  Ráda před vánočními svátky chodím se kouknout do kostela na betlém. Jelikož byl otevřen tak jsem tam vlezla ale byla jsem překvapená betlém tam neměli. Tak jsem aspoň nafotila pár foteček.

Tento kostel byl vybudován v roce 1605 byl původně v renesančním stylu pak přestavěn na novogotický styl. Historie tohoto kostela je velmi stará, v 16 století jej ovládli luteráni a teprve v roce 1615 se stal trvale katolickým kostelem. Kostel byl několikrát zasažen požáry. V roce 1945 byly do kostela instalovaný nové zvony, ty původní zabavili německé úřady. V roce 2011-2015 proběhla velká rekonstrukce, ani to nejde poznat jak se změnil celý jak si ho kdysi pamatuju. Jeden ze symbolů kostela zůstal stejný ten je nezměněn to je kostelní věž.











NA NÁMĚSTÍ MĚLI V JABLUNKOVĚ AKORÁT POSTAVENÝ BETLÉM ALE ZASE STROMEK ŽÁDNÝ....



2 komentáře:

  1. Krásný kostel,vevnitř takový moderní.A líbí se mi moc betlém.Letos jsme jich moc neviděli.
    Počasí ven vůbec nelákalo a teď nám ještě dojezdilo auto.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jituško,kostel pořád renovujou. Lidé si tam v tom městě dost na to potrpí. My taky moc betlému letos neviděli máme tu taky špatné počasí a dost prší. No my auto už máme opravené taky nás pozlobilo a to pořádně a to je skoro nové.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře