neděle 21. července 2024

Beijing

Beijing-je hlavním městem Číny. Je jedním s nejstarších měst na světě přičemž jedna strana města modernizovaná a druhá nabízí staré čtvrti. Město je známe svými honosnými paláci, chrámy, parky, zahrady, hrobky, hradbami a bránami. Část velké zdi a v moderním městě je zajímavý stadion /Ptačí hnízdo/. Každý den na Náměstí Nebeského klidu před návštěvámi památek je ceremiál nutný věšení vlajky. Je tam hodně zákazů, fotit se nemůže vše a všude a dokonce některé národy i památky některé nevidí prostě se k nim nedostanou pokud nemají vazby na Čínu nějakého z rodiny. Mají pořád  zlobu co se stalo za 2 světové války. Vše je tam zahaleno tajemstvím hlavně ta věž na kopci. Je to vše úplně jinak jak se traduje a kdo tam vládne a jak to s nim dopadne pak dál. Hrozně lidí a strašné horko. Chtěla jsem dát video ale dám na yutube jak je všechny zpracuju tady mi nějak nešly.






































6 komentářů:

  1. Romanko,to máš velké zážitky.Ráda jsem si početla a podívala na fotografie.
    Je to jiný svět a vůbec nevím,jak bych se tam cítila.Moc ráda bych se podívala i na videa,snad sem dáš odkaz.Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jituško děkuju, jiný svět pocit zvláštní videa dám jen co udělám.

      Vymazat
  2. Romanko to jsou vzpomínky na celý život. Syn byl pracovně v Indii a je to vše úplně jiné. Já bych ty davy lidí "nedala". Přeji Ti krásné a pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško děkuju v Indii muselo být super tak taky jela.

      Vymazat
  3. Jak píše Jaruška, zážitek na celý život. Jiný svět, jiná kultura a mám pocit, že hodně uspěchaný život. Skvělá reportáž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Maruško, přesně tak hodně uspěchaný život a v Číně zase pomalý a děsný.

      Vymazat

Děkuji za komentáře