sobota 13. července 2024

Hong Kong

 Pár foto město Hong Gong- Bývalá britská kolonie se vrátila do područí Číny jako zvláštní admistrativní oblast v roce 1997. Město je známe jako významné ekonomické a obchodní centrum. Vysoké mrakodrapy se zde mísí s dochovanou tradici. Na jihu Číny se z vod jihočínského moře vynořuje ostrov na němž se rozkládá Hongkong. 7 milionová metropole spadající pod stejnojmennou administrativní oblast. Jsou tu kulturní památky mrakodrapy ale taky nedotčená příroda i bohatství a také chudoba. V zemi vládné subtropické podnebí teď je tropické vlhké počasí. Lépe jet v zimě... Mnoho restaurací trhu a jídla. Voda- z kohoutků je sice nezávadná ale doporučuje se pít spíš balenou vodu. Časové pásmo oproti České republice je plus 8 hodin. Příště něco foteček ještě Čína a snad i Čínská zeď.


















































6 komentářů:

  1. Romanko, parádní reportáž. Ty mrakodrapy jsou šílené. Vzpomínám na zprávy v době covidu, jak tam byli lidé držení, nesměli ven a křičeli z oken.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Maruško děkuji, ty mrakodrapy to je strašné. Snachy sestra bydlí v 45 patře hrůza.

      Vymazat
  2. Hezká reportáž. Přeji ti hezké letní dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Romanko,jsem ráda,že jsi nám ukázala místo,kam se nikdo z nás nepodíváme.
    Neumím si to vůbec představit pohybovat se v tak obrovském města.Je to úplně něco jiného.Moc krásné fotografie.Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jituško děkuju, hrozně lidí ale ty mrakodrapy jsou šílené. A teplo 46 stupňů.

      Vymazat

Děkuji za komentáře