středa 4. září 2024

Park Niespodzianek -krásná lesní malá ZOO /Polsko/

 Do této malé ZOO se občas zajedem podívat jen tak na výlet je to ideální procházka. Letos jsme tam zajeli i s vnoučkem protože jsou tam nejen zvířata, sice žádná exotická ale může se jich tu krmit přímo z ruky. Na pokladně při vstupence se koupí nějaký ten zob na krmení a jde se. Je tam udělaná pohádková ulička obklopená domečky ve kterých se vždy skrývá nějaká pohádka, třeba Lolek a Bolek, Sněhurka,Včelka Mája... Po zmáčknutí tlačítka bude odvýpravěna. Musí se dobře poslouchat- texty jsou dobře namluvené a nazpívané ale v polštině. Další věc tam udělali budovu plnou vycpaných zvířat. A během dne probíhají ukázky letu dravců a sov. Moc fotek jsem nenafotila dost špatně se fotilo domečky a bylo hodně lidí a zvířata se mi zdály už být i překrmená moc už ani nechtěli chodit spíše leželi nebo utíkali. A k tomu bylo strašné horky fotky byly jen s mobilu. ZOO je 28km od Českého Těšína a 11km od Polského města Wisly.


úterý 3. září 2024

Ostrava - Dinopark

Největší Dinopark v ČR naleznete nedaleko Ostravy. Je vzdálen od centra Ostravy asi 13km mezi Orlovou a Doubravou. Rozkládá se na dvou náhorních plošinách a všelijakýma atrakcema je doslova nabitý. Desítky ozvučených scén s robotickými modely dinosaurů nadchnou každého. Vláček Dino expres Vás zaveze do míst mezi dinosaury kam se pěšky nechodí, kde je i 12m vysoká kde je i aktivní druhohorní sopka. Navštívit se může i 3d kino. Na ploše 35ha je umístěno 70 modelů. Každý Dinopark je jiný a zajímavý svým způsobem. Ale je tam i hodně návštěvníků bez dětí. Další náš výlet tentokráte už blízko domova. Poslední týden jsme na výlety jezdili ráno a večer vraceli.

pondělí 2. září 2024

Dům vzhůru nohama- Heliport /Liptovský Mikuláš/

 Další zajímavou turistickou atrakci na Liptově v Liptovském Mikuláši je dům vzhůru nohama-Heliport. Je jedinečný svého druhu na celém Slovensku. Dům vzhůru nohama nebo na střeše je komplet zařízený, ale nábytek celého domu je uložen přímo nad vašimi hlavami. Součásti je kuchyň, WC, dětský pokoj s postavičkami jako třeba Karkulka s vlkem, Sněhurka s trpaslíky a myšák Mickey.  Zajímavosti je že dům je nakloněn ve dvou rovinách. Když jsme do něj vlezli tak sem nám tak zamotala hlava, že jsme měli co ustát. Měla jsem problém i vyjít schody ale cosi nafotila. Je to hezké a zajímavé. Venku je vrtulník a letadlo kde si může každý sednout a vyzkoušet a podívat na starý model.